söndag 15 september 2013

Lansering av Folkpartiets provvalskandidater

Idag var det presentation av alla de Riksdagskandidater till provvalet för Folkparitet. Det värmde något så otroligt att det var så många som valde att kandidera, hela 60 kandidater fanns det att välja mellan. Det som slog mig var inte de många kandidater. Nej, det som slog mig var att knappt några personer under 28 år gammal ställde upp.

Folkparitet är idag ett parti där medlemmarna blir allt äldre och allt färre yngre. Det är dags att Folkpartiet stödjer mer aktivt de unga kandidaterna, stödjer mig som ung 20- åring. Vi måste våga tro på att unga kan också förändra. Vi måste tro på att unga vill förändra. Och Folkpartiet måste våga vara det parti som tror på de unga.

Det märktes viss tveksamhet mot min ålder, att en kille på 20 år skall kandidera till Riksdagen. Jag kandiderar för att visa att unga kan också förändra, att unga personer bryr sig om sin egen och andras framtid. Jag tror på varje individs rätt i samhället och det oavsett vem man är eller hur man ser ut. Där en skola inte gör vinst på bekostnad av ungdomarnas framtid. Där staten har tydliga regelverk för hur vinsten skall användas inom friskolor och där inte extrahjälp för matte, svenska och annat dylikt sätts i efterhand pga ekonomiska skäl. Jag vill se att hatbrott tas på allvar. Där kvinnor som vill bära slöja inte ska hindras från det. Där personer som vill visa sin kärlek till varandra inte hindras från de. Ett samhälle som är baserat på respekt och förståelse som är ytterst viktigt.

Folkpartiet kan inte längre endast diskutera skolfrågan för att väljarna vet att vi är "Skolpartiet". Vi måste våga gå utanför vår bekvämlighetszonen och tar frågor som främlingsfientlighet på allvar. Där man är mycket starkare kritisk mot Sverigedemokraterna och dess politik.

Mitt namn är Michael Cahn och jag hoppas att du kommer gilla min blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar